Matematik

differentialkvotien

24. oktober 2007 af LarsUlri (Slettet)
er der nogen der kan forklare mig hvordan (x^2*cos(x))' er lig med 2x*cos(x)-x^2*sin(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af josemaria (Slettet)

produktreglen:

p(x)= (f'(x)*g(x))+ (f(x)*g'(x))

I dit tilfælde er:

f(x)=x^2
g(x)=cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2007 af mathon

ved brug af reglen, som anvises i #1
fås:


(x^2*cos(x))' = 2x*cos(x)+x^2*(-sin(x)) = 2x*cos(x) - x^2*sin(x) =


Skriv et svar til: differentialkvotien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.