Dansk

Biografi - af Tove Detleveen

24. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)
Heej
Vil nogen rette min biografi ?


Tove Ditlevsen

Som barn ville tove Ditlevsen gerne være en digter, men sin far mente at en pige ikke kunne være en digter - Det have han ikke ret i, for tove Ditlevsen blev digter. Hun blev en af det meste læst Kvindelige forfatter, som Danmark har haft. Tove Ditlevsen blev født i 1917 på vesterbro i København. Hun voksede op i en gade, hvor der på mange måder var et barsk miljø. Tove Ditlevens hjem var fattige, men de var også "ordentlige mennesker ". Tove Ditlevsens far var fyrbøder , men han blev arbejdsløs, da Tove var omkring 7 år, og han fik aldrig siden fast arbejde.
Som barn have Tove Ditlevsen en fornemmelse af at være "anderledes", For hun brød sig ikke om at lege med andre børn. Hun ville heller dagdrømme og læse . Som 5 årig havde Tove læret sig selv at læse , ved hjælpe af gadeskiltene, som hun stavede sig igennem , når hun var på indkøbstur med sin mor, og med en bog der hed " Grimms eventyr" - som hun fik af sin far. Hun lærte også selv at skrive ved hjælp de trykte bogstaver af efter bogen.

Skolen var ikke en god oplevelse for Tove Ditlevsen. Alle var utilfreds med hende, for hun kunne både læse og skrive før hun begyndte i skolen. Skolen havde sin egen måde, at lære børnene på det. Tove Detlevsen var bange for det meste af sine lærer, og hun var også bange for børnene, som drillede hende. Den føreste skole dage blev tove Ditlevsen drillet, for de skulle synge en salme. Det have hun aldrig hørt før , så hun kom til at græde, og hun kaldt det " den hellige " .
Da Tove Detlevsen var 10 begynde hun selv at skrive vers. hun fik plaget sig til en poesibog, og i det skrev hun sine digte ind imellem. Tove Ditlevesen var altid bange for at nogen skulle opdage, at hun digtet - "for det var ikke normal". Men det var ikke særlig nemt, at holde hemmeligheder i famliens lille toværelse. En gang fandt hendes stor bror hendes peobibogen. Han grine af hende, og gjort nar af hendes digte, men senere indrømme han at de var gode. Han forslog, at hun skulle sende dem til et blad, men det turde hun ikke. Det meste af hendes digte handlet om kærligheden eller døden. Hun var også bange for, at forældren skulle opdage det, og at de ville sende hende på opdragelsesanstalt. Hun drøm altid om, at hendes digte en dag skulle komme til at stå i en rigtig bog, når hun blev voksen.

Da Tove Ditlevsen gik ud af skolen var hun 14 år. mange på skolen synes, at hun skulle søge i gymnasiet, men det fik hun aldrig lov af sine forældre, for de have ikke råd og desuden var det ikke almindeligt især når man var en pige. Hun kom hjem i stedet og senere fik hun arbejde på lager og på forskellige kontorer.
Hun blev ved med at digte . Hun digtet hele tiden - i fritiden og i pauserne på arbejde. Hun fik også efterhåden mod til at fortælle forældrene om det med digterne og vise dem til andre. tove Ditlevsen hørte en dag om bladet, som hed vild Hvede. Det var et blad, hvor mange unge ukedte mennesker kunne få deres digte udtrykt. Tove sendte 3 digte til bladet. Viggo møller som var (edaktør) udvalgte en af dem og udtrykte det. Tove Ditlevsen's arbejdsgiver så det - fyrede han hende. Han mente, at hun ikke ville arbejde, så Viggo F. Møller foreslog , at hun skulle udgive digtsamling. Tove Ditlesvsen's stor drømme blev opfyld i 1939, for hendes digte kom til stå i en rigtig bog - Den hed pigesind.
Tove Ditlevsen næste bog hed "man gjort et barn fortræd" Den blev meget populær, og den slog Tove Ditlevsen's navn fast som en en stor forfatter. Siden kom hun med en lang række digte, noveller og romaner. Alle hendes bøger blev modtaget af både anmeldere og læser.
Tove Detlesvsen var meget glad for sin succes som forfatter, men hun ville også gerne giftes og have børn. Hun har også skrevet mange ting om, hvor vanskeligt det kunne være at forene to ting.
Hun gifted sig 4 gange, men ingen af hendes ægteskaber holdt sig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2007 af Billal001 (Slettet)

"Som barn ville tove Ditlevsen gerne være digter, men hendes far mente at piger ikke kunne være digtere - Det havde han ikke ret i, for (T)ove Ditlevsen blev digter. Hun blev en af de mest læste Kvindelige forfattere, som Danmark havde haft. Tove Ditlevsen blev født i 1917, på (V)esterbro i København. Hun voksede op i en gade, hvor det på mange måder var et barskt miljø. Tove Ditlevens familie var fattige, men de var også nogen "ordentlige mennesker". Tove Ditlevsens far var forbryder, og han blev arbejdsløs, da Tove var omkring 7 år gammel, han fik siden da, aldrig fast arbejde."

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

Det var lige, hvad jeg kunne finde i farten.

(...) = indsættes
/.../ = slettes


Tove Ditlevsen

Som barn ville tove Ditlevsen gerne være en digter, men /sin/(hendes) far mente(,) at en pige ikke kunne være en digter /-/(.) Det hav(d)e han ikke ret i, for /t/(T)ove Ditlevsen blev digter. Hun blev en af de/t/ mest/e/ læst(e) /K/(k)vindelige forfatter(e), som Danmark har haft. Tove Ditlevsen blev født i 1917 på /v/(V)esterbro i København. Hun voksede op i en gade, hvor der på mange måder var et barsk miljø. Tove Ditlev(s)ens /hjem/(familie) var fattige, men de var også "ordentlige mennesker ". Tove Ditlevsens far var fyrbøder/ /, men han blev arbejdsløs, da Tove var omkring 7 år, og /han/(siden) fik (han) aldrig /siden/ fast arbejde.
Som barn hav(d)e Tove Ditlevsen en fornemmelse af at være "anderledes"/,/(.) /For/ /h/(H)un brød sig ikke om at lege med andre børn. Hun ville heller(e) dagdrømme og læse/ /. Som 5(-)årig havde Tove lær/e/t sig selv at læse/ , /ved hjælp/e/ af gadeskiltene, som hun stavede sig igennem/ /, når hun var på indkøbstur med sin mor/,/ og med en bog(,) der hed " Grimms eventyr"(,)/-/ som hun fik af sin far. Hun lærte også selv at skrive ved /hjælp/(skrive) de trykte bogstaver af efter bogen.

Skolen var ikke en god oplevelse for Tove Ditlevsen. Alle var utilfreds(e) med hende, for hun kunne både læse og skrive(,) før hun begyndte i skolen. Skolen havde sin egen måde/,/ at lære børnene /på/ det. Tove D/e/(i)tlevsen var bange for /det meste af sine lærer/(for de fleste af hendes lærere), og hun var også bange for børnene, som drillede hende. Den før/e/ste skole/ /dag/e/ blev /t/(T)ove Ditlevsen drillet, for(di) de skulle synge en salme. De/t/(n) have hun aldrig hørt før/ /, så hun kom til at græde, og hun kaldt /det/(salmen) "/ /den hellige/ /"/ /.
[AFSNIT BØR VÆRE HER]
Da Tove D/e/(i)tlevsen var 10 (år)(,) begynde hun selv at skrive vers. /h/(H)un fik plaget sig til en poesibog, og i de(n)/t/ skrev hun sine digte ind /imellem/. Tove Ditlevesen var altid bange for(,) at nogen skulle opdage, at hun digte/t/(de) - "for det var ikke normal(t)". Men det var ikke særlig(t) nemt/,/ at holde hemmeligheder i famliens lille to(-)værelse(s). En/ /gang fandt hendes stor(e)/ /bror hendes peo/b/(s)ibog/en/. Han grin(t)e af hende, og gjor/t/(de) nar af hendes digte, men senere indrømme(de) han(,) at de var gode. Han for(e)slog, at hun skulle sende dem til et blad, men det turde hun ikke. Det meste af hendes digte handle(de)/t/ om kærligheden eller døden. Hun var også bange for, at forældren(e) skulle opdage det, og at de ville sende hende på opdragelsesanstalt. Hun drøm(te) altid om, at hendes digte en dag skulle komme til at stå i en rigtig bog, når hun blev voksen.

Da Tove Ditlevsen gik ud af skolen(,) var hun 14 år. /m/(M)ange på skolen syn(t)es, at hun skulle søge i(nd) (på) gymnasiet, men det fik hun aldrig lov af sine forældre, for de have ikke råd og desuden var det ikke almindeligt (-) især når man var en pige. Hun kom hjem i stedet og senere fik hun arbejde på (et) lager og på forskellige kontorer.
Hun blev ved med at digte/ /. Hun digte/t/(de) hele tiden - i fritiden og i pauserne på arbejde(t). Hun fik også efterhå(n)den mod til at fortælle forældrene om det med (hendes) digte/rne/ og vise dem til andre. /t/(T)ove Ditlevsen hørte en dag om (et) blad/et/, som hed /v/(V)ild Hvede. Det var et blad, hvor mange unge(,) uke(n)dte mennesker kunne få deres digte udtrykt. Tove sendte 3 digte til bladet. Viggo /m/(M)øller(,) som var /(edaktør)/(redaktør)(,) udvalgte /en/(et) af dem og udtrykte det. (Da) Tove Ditlevsen/'/s arbejdsgiver så det(,)/-/ fyrede han hende. Han mente, at hun ikke ville arbejde, så Viggo F. Møller foreslog , at hun skulle udgive (en) digtsamling. Tove Ditle/s/vsen/'/s stor drøm/me/ blev opfyld(t) i 1939, for hendes digte kom til (at) stå i en rigtig bog - /D/den hed (")/p/(P)igesind(").
Tove Ditlevsen næste bog hed "man gjort(??) et barn fortræd"(.) Den blev meget populær, og den slog Tove Ditlevsen/'/s navn fast som /en/ en stor forfatter. Siden kom hun med en lang række digte, noveller og romaner. Alle hendes bøger blev (godt) modtaget af både anmeldere og læser(e).
Tove D/e/(i)tle/s/vsen var meget glad for sin succes som forfatter, men hun ville også gerne giftes og have børn. Hun har også skrevet mange ting om, hvor vanskeligt det kunne være at forene (disse) to ting.
Hun gifted(e) sig 4 gange, men ingen af hendes ægteskaber /holdt sig/(kunne holde).

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

"begynde hun selv at skrive vers" = begyndte

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2007 af Tissi (Slettet)

"lov af sine forældre" = lov til

Skriv et svar til: Biografi - af Tove Detleveen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.