Matematik

Hjælp med blæk

27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)
Heeej kunne nogen hjælpe mig ?

En familie med 2 voksne og 2 børn tager en tur til den svense ø hven.
Børne er 6 og 9 år.
Familien sejler med flyvebåde fra københavn, og tilbage samme dag

okay ! Hvor mange timer og minuter varer opholdet på hven ?

sejltider

afgang københavn kl. 10.40
retur fra hven kl 15.50

sejltider kun 35 minutter

har sværet ved det :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2007 af Hindsborg (Slettet)

x = 15,50 - 10,40

x= 5t 10m

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2007 af Esbenps

#1
Det der må man aldrig gøre! Hvad nu hvis det havde været 15:30 og 10:40? Så havde du fået x = 15,30 - 10,40 = 5,90. Hvad betyder det? Det giver absolut ingen mening, det du gør der...

Istedet skal man kigge på minuttal og timetal hver for sig:

10:40 til 15:50

For at få de 40 op til 50 går der 10 minutter. Så står der 10:50 til 15:50. Nu er det let, for der er kun 5 timers forskel. Det vil sige, 5 timer og 10 minutter.

Nu skal du bare trække to gange 35 minutter fra. Det vil sige 35*2 min = 70min, hvilket svarer til 1 time og 10 minutter.

Det vil sige 5 timer og 10 minutter MINUS 1 time og 10 minutter for sejltider. Det svarer til 4 timer...

Svar #3
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

wow - Det forstå jeg så ikke helt . Det med 10: 50

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2007 af Esbenps

Hvis nu jeg spurgte dig, hvor lang tid der er mellem 10:50 og 15:50, hvordan ville du regne det ud? Ja, du ville bare sige 15-10 = 5, korrekt? Det er let når det bare handler om timer.

Men her var det ikke 10:50, det var 10:40. Der er altså 10 minutter længere tid end de 5 timer...

Svar #5
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

så man skal sige 40 plus 10 , fordi ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2007 af -Zeta- (Slettet)

"retur fra hven kl 15.50"

...Skal det mon opfattes som afgang fra Hven eller ankomst til Kbh.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2007 af Esbenps

Fordi du gerne vil have det til KUN at dreje sig om timer. Det er lettere. Det er let at finde tiden mellem fx 08:50 og 09:50, ikke sandt? Minuttallene er allerede ens, så det er bare præcis 1 time.
Hvad nu hvis det var 08:40 og 09:50, hvordan ville du så gøre?

Svar #8
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

så ville jeg sige 8: 50 , fo så er det leter ?

Svar #9
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

for *

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2007 af Esbenps

#8
Er vi enige om, at tidsforkellen mellem 08:40 og 09:50 er det samme som tidsforskellen mellem 08:40 og 08:50 PLUS tidsforskellen mellem 08:50 og 09:50 ?

Du skal altså udregne to ting nu:

1) Tidsforskellen mellem 08:40 og 08:50

2) Tidsforskellen mellem 08:50 og 09:50

Til slut skal de lægges sammen.

Svar #11
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

skal man lægge dem sammen ? troed man skulle trække fra . fordi man kan ikke sige 50+50 der er = 100 og 08+ 09 = 17 ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2007 af Esbenps

Du skal trække fra når du bestemmer tidsforskellene, ja.

Men når du så har de to tidsforskelle, så skal du lægge dem sammen for at få den samlede tidsforskel...

Svar #13
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

okay ? er ikke helt med på det

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. oktober 2007 af Esbenps

Så kan jeg ikke hjælpe dig. Beklager...

Prøv at tænke lidt over det selv; det er ikke særligt svært...

Svar #15
27. oktober 2007 af diivaagirl (Slettet)

Jeg har forstået det - nu ved jeg det med 08:40 ;)

Skriv et svar til: Hjælp med blæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.