Matematik

fordobling

29. oktober 2007 af 171089 (Slettet)
Hej..

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave:

f(x)=17,09x^1,96
f(x)=brudstyrken og x=diameter

Benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme, hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles

Kan jeg godt bruge følgende formel:

log(2)/log(a)
log(2)/log(1,96)???

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af Esbenps

Det kan du godt, ja...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2007 af Esbenps

Hov, vent lige to sek inden du gør noget som helst :-) Jeg kiggede for hurtigt på din funktion...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2007 af Esbenps

Generelt kan du gøre sådan her:

f(x) = b*x^a

Du vil bestemme et k således at f(k*x) = 2*f(x), altså at f(x) bliver dobbelt så stor:

f(k*x) = 2*f(x) <=>

b*(k*x)^a = 2*b*x^a <=>

k^a*x^a = 2*x^a <=>

k^a = 2 <=>

k = 2^(1/a)

Jeg antog din funktion var en eksponentiel udvikling, men det er den jo klart nok ikke...

Svar #4
29. oktober 2007 af 171089 (Slettet)

mange tak.. jeg kigger på det. er det iorden at hvis der er noget jeg ik helt forstår så skriver jeg det i dette forum

Svar #5
29. oktober 2007 af 171089 (Slettet)

Jeg har kigget på det og forstår tydeligt hva du har lavet.. endnu engang tak..

Skriv et svar til: fordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.