Matematik
blyantsmetoden? wtf!
29. oktober 2007 af
kraugh (Slettet)
Hey, jeg er totalt lost, havde fravær fra sidste mat-time og nu fatter jeg ingenting. De lærte om "blyantsmetoden" har så prøvet at regne det ud selv, men det giver ingen mening. så her er den opgave jeg sider og bøvler med lige nu:
"En linje h går gennem punkterne P(-3,-2) og Q(5,4). En anden linje m har hældningskoefficinten 3 og punktet R(0,-2) ligger på m."
Bestem ligningen for h og m.
"En linje h går gennem punkterne P(-3,-2) og Q(5,4). En anden linje m har hældningskoefficinten 3 og punktet R(0,-2) ligger på m."
Bestem ligningen for h og m.
Svar #1
29. oktober 2007 af mathon
h)
brug to-punkts-formlen:
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)
m)
brug punkt-hældnings-formlen:
(y-yo)/(x-xo) = 3
brug to-punkts-formlen:
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)
m)
brug punkt-hældnings-formlen:
(y-yo)/(x-xo) = 3
Svar #2
29. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
1)
Dine to punkter er (x1;y1) og (x2;y2)
Du ved, at der er tale om en ret linje, hvormed forskriften er af formen f(x)=ax+b
1. a findes ved:
a=(y2-y1)/(x2-x1)
2. b findes ved:
b=f(x1)-ax1 eller b=f(x2)-ax2
3. Alternativt(såfremt I har lært formlen, dét er vist ikke alle, der lærer den længere...), kan forskriften for funktionen findes ved:
y-y0=a(x-x0) <=> y=a(x-x0)+y0, hvor (x0;y0) er et af dine punkter.
2)
Du har a og et punkt benyt enten (2. eller 3., 2. kræver, at du indsætter b og a i den gennerelle form bagefter)
Dine to punkter er (x1;y1) og (x2;y2)
Du ved, at der er tale om en ret linje, hvormed forskriften er af formen f(x)=ax+b
1. a findes ved:
a=(y2-y1)/(x2-x1)
2. b findes ved:
b=f(x1)-ax1 eller b=f(x2)-ax2
3. Alternativt(såfremt I har lært formlen, dét er vist ikke alle, der lærer den længere...), kan forskriften for funktionen findes ved:
y-y0=a(x-x0) <=> y=a(x-x0)+y0, hvor (x0;y0) er et af dine punkter.
2)
Du har a og et punkt benyt enten (2. eller 3., 2. kræver, at du indsætter b og a i den gennerelle form bagefter)
Skriv et svar til: blyantsmetoden? wtf!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
