Matematik

Opgaveformulering?

29. oktober 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Kan nogen hjælpe mig med hvad jeg skal gøre i denne opgave? Synes ikke det er super godt formuleret af min lærer..

Opg.
Find vha en ligning for tangenten til grafen for funktionen

f(x)=x^2-12x+38

i punktet (1,f(1)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af Riemann

Der er ikke noget mærkeligt i den formulering.

Du skal finde en tangent til grafen i punktet (1,f(1)).

Udnyt at hældningskoefficienten er f'(1) og brug herefter punktet (1,f(1)) til at bestemme b (ligningen for tangten skrives som y=a*x+b)

Svar #2
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Nå okay, så var det bare mig der syntes det :)
Tak for at du lige fik den "oversat" til noget jeg forstod :)

Svar #3
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Men hvordan ved jeg at hældningskoefficienten er f'(1)?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Fordi det gælder:

a=f'(x0)

Svar #5
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Arh, derfor.. tak :)

Svar #6
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Er vi enige om at tangentens ligning så bliver y=-10x+37 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

#6 Jeg gider ikke regne den ud. Men min lommeregner siger, at det er rigtigt. Hvis du har en TI-89 titanium kan du selv regne efter.

Svar #8
29. oktober 2007 af siimba (Slettet)

Jeg stoler på din lommeregner (min voyage giver nemlig samme resultat :))

Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Opgaveformulering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.