Matematik

andendgradsligniger

30. oktober 2007 af moha2100 (Slettet)
hej
jeg har to andengradsligninger som skal løses vha.diskriminat formlen D=-b^2-4*ac.
Da jeg har lidt svært ved dem har jeg sat dem herinde.
Har prøvet mig frem.
Jeg vil ikke bare have et resultat men jeg vil også gerne vide hvordan jeg når frem til resultat.

den første er x^2-(a+3)*x+3a=0
og den anden er x^4-3x-4=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Skal jeg bare regne ud, eller vil du ikke først komme med dit eget bud :O)

Svar #2
30. oktober 2007 af moha2100 (Slettet)

bare regn ud

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Den anden :
x^4-3x-4=0

Er x^4 ikke bare = 1

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

1.
x^2-(a+3)*x+3a=0 , mon ikke, du får at vide, at du skal bestemme a, således at andengradsligningen har n-antal løsninger?

2. Dette er ikke en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

#4
Ja, jeg mener også at det ikke er en andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Mener du ikke x^2-3x-4=0

Svar #7
30. oktober 2007 af moha2100 (Slettet)

nej det gør jeg ikke sådan står den i bogen

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

hm,

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2007 af mathon

x^2 - (a+3)x + 3a = 0

x1 = (-(-(a+3))-sqr((-(a+3))^2 - 4*1*(3a))/2*1 = [(a+3)-sqr(a^2+6a+3^2-12a)]/2 =

x1 =
[(a+3)-sqr(a^2-6a+3^2)]/2 = [(a+3)-sqr(a-3)^2]/2 = [(a+3)-(a-3)]/2 = 6/2 = 3


x2 = (-(-(a+3))+sqr((-(a+3))^2 - 4*1*(3a))/2*1 = [(a+3)+(a-3)]/2 = a



Skriv et svar til: andendgradsligniger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.