Matematik

Integralregning

31. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)
Når man skal finde forskriften for den stamfunktion F til f(x)= (3/x)-1 , x>0, hvor f går gennem (1,8), hvordan skal man så lige vide, hvordan man finder ud af om f går gennem (1,8)?
Jeg vil meget gerne have en vejledning til at udregne den, ikke et resultat.
På forhånd tak og alt det der :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af KatieXH (Slettet)

altså punktet indgår i selve udregningen så du vil altid være sikker på at den går gennem punktet.

Men du starter med at bestemme alle stamfunktioner til f(x).

Så får du tilføjet en konstant k.

Det er k du skal finde. Så du indsætter 1 og 8 i ligningen og isolerer k.

Når du har k kender du den stamfunktion til f(x) der går gennem punktet.

Katie ...

Svar #2
31. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Hejsa Katie. Tak for dit svar.

f(x)= (3/x)-1

F(x)= 3*ln(x)-x + k

så indsætter jeg

F(1)= 3*ln(1)-1 + k F(1) = k=2

F(8)= 3*ln(8)-8 + k = k= 9.76

Er det sådan?



Svar #3
31. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Det virker lidt forkert, for svaret er : F(x)=3ln(x)-x+9

Jeg misforstår måske det du skriver.

Svar #4
31. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Hove, der skulle ikke have været = mellem funktionerne og den isolerede k-værdi, men jeg håber, at meningen fremstår.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af Esbenps

At grafen for F(x) går gennem punktet (1,8) betyder, at F(1) = 8:

F(1) = 8

3*ln(1)-1 + k = 8

Fortsæt selv...

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2007 af Esbenps

Iøvrigt har du i opgaveformuleringen blandet rundt i funktionerne. Det er grafen for F(x) der skal gå gennem (1,8) og ikke grafen for f(x)... Grafen for f(x) går ikke gennem (1,8).

Svar #7
01. november 2007 af eksamenshaj (Slettet)

Okay, så forstår jeg det også bedre. tak skal I have.

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.