Matematik
Punktmængde - Hjælp!
01. november 2007 af
Nokke (Slettet)
Hej derude
Har lidt problemer med punktmængden i opgave 729 i MAT AB2 af Carstensen, Frandsen og Studsgaard:
Grafen for funktionen h er sammensat af graferne for funktionerne f og g, hvor
f(x) = x^2 - 4x + 3, hvor 3<x<1 (eller lig med)
og
g(x) = -x^2 + 4x - 3, hvor 1<x<3 (eller lig med)
Tegn grafen for h, og beregn arealet af punktmængden
{(x,y)|0<x<4 ^0<y<e^x} (^ betyder ikke opløftet i i denne sammenhæng, men tegnet skal derimod sænkes - og jeg aner ikke hvad det betyder.)
Er der nogen der kan hjælpe mig?
(Resultatet er 4)
Har lidt problemer med punktmængden i opgave 729 i MAT AB2 af Carstensen, Frandsen og Studsgaard:
Grafen for funktionen h er sammensat af graferne for funktionerne f og g, hvor
f(x) = x^2 - 4x + 3, hvor 3<x<1 (eller lig med)
og
g(x) = -x^2 + 4x - 3, hvor 1<x<3 (eller lig med)
Tegn grafen for h, og beregn arealet af punktmængden
{(x,y)|0<x<4 ^0<y<e^x} (^ betyder ikke opløftet i i denne sammenhæng, men tegnet skal derimod sænkes - og jeg aner ikke hvad det betyder.)
Er der nogen der kan hjælpe mig?
(Resultatet er 4)
Svar #1
01. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
det må være den punktmængde, som de to parabler danner, den ene vender grenene nedad den anden opad, det er det derimellem, du skal integrere (finde arealet) Tegn dine grafer!
Svar #2
01. november 2007 af Eskil (Slettet)
For mig at se, stilles der to forskellige opgaver. Først skal du tegne en graf for en funktion h. I øvrigt tror jeg ikke, du mener 3<x<1 i linjen med f(x), da disse betingelser er umulige for x... x kan ikke være større end 3 og mindre end 1.
Den første opgave handler om den funktion, h, som du beskriver.
Dernæst stiller du tilsyneladende en helt ny opgave, da du spørger til arealet af en punktmængde:
{(x,y)|0<x<4 ^0<y<e^x},
hvor det første ^ skal sænkes. Tegnet | betyder "hvorom der gælder", og tegnet ^ betyder "og" og bruges til at skrive mellem listen af krav til din mængde. Denne mængde indeholder talpar (x,y) "hvorom der gælder", at x ligger mellem 0 og 4, "og" y ligger mellem 0 og e^x.
Dette areal kan regnes ved at integrere e^x fra 0 til 4.
Hvis du får præciseret de enkelte dele af opgaveformuleringen, vil jeg gerne hjælpe!
Den første opgave handler om den funktion, h, som du beskriver.
Dernæst stiller du tilsyneladende en helt ny opgave, da du spørger til arealet af en punktmængde:
{(x,y)|0<x<4 ^0<y<e^x},
hvor det første ^ skal sænkes. Tegnet | betyder "hvorom der gælder", og tegnet ^ betyder "og" og bruges til at skrive mellem listen af krav til din mængde. Denne mængde indeholder talpar (x,y) "hvorom der gælder", at x ligger mellem 0 og 4, "og" y ligger mellem 0 og e^x.
Dette areal kan regnes ved at integrere e^x fra 0 til 4.
Hvis du får præciseret de enkelte dele af opgaveformuleringen, vil jeg gerne hjælpe!
Skriv et svar til: Punktmængde - Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
