Matematik

Optimeringsopgave

01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Hej

Jeg er i gang med at læse op til en prøve og vil egentlig bare vide, om det jeg har lavet er korrekt. Det er ikke nødvendigt at løse opgaverne helt, bare opstille ligningerne og sådan noget

OPGAVEN lyder:
En kasse med kvadratisk bund med sidelængden x, målt i cm og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr. cm^2, og prisen for materialw B er 3 kr. pr. cm^2.
a) Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.

Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr.

b) Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

c) Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

MINE SVAR:
a) U = 6x^2 + 8xh, hvor U er udgifterne
b) 100 = 6x^2 + 8xh, h isoleres så.
Volumen som funktion af x: V(x) = hx^2. Udtrykket for h sættes så ind i ligningen for V.
c) V'(x) = 0.

Ser det korrekt ud? Takker på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Eskil (Slettet)

Jeps!

Det ser rigtigt ud!

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Interessant opgave...

Din fremgangsmåde ser ud til at være rigtig ;-) Får du også x = 3,33 cm i spg. c?

JW ;-)

Svar #3
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Tak, det er jeg glad for.
Det er selvfølgelig ikke så sjovt for SPs brugere at sidde og rette min opgaver, så jeg sætter stor pris på det :)
Hvis andre finder en fejl, så sig til!

Svar #4
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

#2 Nej, jeg får ± 2,36 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

#4

2,36 cm er korrekt - undskyld, hvis jeg forvirrede dig!! :-)

JW ;-)

Svar #6
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Det lyder godt. Tak for bekræftelsen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2011 af Sofistic (Slettet)

Fik den tegnet :)

Vedhæftet fil:Tegning til krabasken.doc

Skriv et svar til: Optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.