Matematik

Diffenrentiering

03. november 2007 af Hami-D (Slettet)
Hvordan differentierer man den her? f(x) = x - 2 * kvr(x)

Bliver den ikke til f'(x) 1 - 1/2*2kvr(x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2007 af Riemann

Ikke helt. Når man differentierer sqrt(x) får man 1/(2*sqrt(x)). Så det bliver

f'(x)=1-1/sqrt(x)

Svar #2
03. november 2007 af Hami-D (Slettet)

Ja okay, men så man siger ret faktisk f'(x)= 1-2/2sqrt(x) og 2 går ud med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2007 af Riemann

Husk at sætte parenteser... Jeg går ud fra at du mener f'(x)= 1-2/(2sqrt(x)).

Såfremt det er dette du mener, så er det helt korrekt.

Svar #4
03. november 2007 af Hami-D (Slettet)

Hvad skulle jeg ellers mene?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2007 af Riemann

Med 2/2sqrt(x) menes normalt følgende:



Derimod menes der følgende med 2/(2sqrt(x)):



Skriv et svar til: Diffenrentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.