Matematik
Monotoniforhold
03. november 2007 af
Hami-D (Slettet)
Hej der er en opgave jeg gerne vil have hjælp til.
Den handler om monotoniforhold og spørgsmålet er:
Gør rede for at funktionen f(x)=x^3 + 3x er voksende.
Jeg startede med at diffrentiere den.
f'(x) = 3x^2 + 3
For at finde ekstremasteder skal man bruge den her f'(x) = 0
3x^2 + 3 = 0
3x^2 = -3
x^2 = -3/3
x^2 = -1
x = ?
Man kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal og kan ikke komme videre.
Lidt hjælp vil gavne en del.
Den handler om monotoniforhold og spørgsmålet er:
Gør rede for at funktionen f(x)=x^3 + 3x er voksende.
Jeg startede med at diffrentiere den.
f'(x) = 3x^2 + 3
For at finde ekstremasteder skal man bruge den her f'(x) = 0
3x^2 + 3 = 0
3x^2 = -3
x^2 = -3/3
x^2 = -1
x = ?
Man kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal og kan ikke komme videre.
Lidt hjælp vil gavne en del.
Svar #1
03. november 2007 af Eskil (Slettet)
Ligningen behøver da heller ikke at have nogen løsning! Det betyder slet og ret, at din funktion ikke har nogen ekstrema... Pointen er sandsynligvis, at f'(x) er positiv for alle x, hvilket får dig til at konkludere, at funktionen er voksende.
Svar #2
03. november 2007 af kaspx (Slettet)
f(x) er voksende når f'(x) er positiv. 3x^2 + 3 er altid positiv og er f(x) voksende.
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
