Matematik
Integralregning
05. november 2007 af
eksamenshaj (Slettet)
Hejsa folkens
Jeg vil gerne bede om hjælp til at forstå følgende, helst med en sprogligt formuleret brugsanvisning, så man trinvist kan lave opgaven, ikke en decideret løsning.
Vi har en funktion, f(x)= 4x-3
Jeg skal bestemme stamfunktionen F, så dens tangentligning y= x+5 bliver tangent til grafen for F.
Jeg vil gerne bede om hjælp til at forstå følgende, helst med en sprogligt formuleret brugsanvisning, så man trinvist kan lave opgaven, ikke en decideret løsning.
Vi har en funktion, f(x)= 4x-3
Jeg skal bestemme stamfunktionen F, så dens tangentligning y= x+5 bliver tangent til grafen for F.
Svar #1
05. november 2007 af Esbenps
Hvis vi kalder stamfunktionen til f for F, så ved du, at hældningen i punktet, hvor tangenten rører grafen for F er det samme som f(x) i det punkt. Hældningen for tangenten er 1, så hvis du starter med at løse ligningen f(x) = 1, så finder du x-koordinaten til tangents røringspunkt. Sæt værdien for x ind i tangentens ligning for at bestemme y. Nu har du det punkt, hvor grafen for F skal gå gennem. Lad os kalde punktet P(a,b).
Dernæst integrerer du din funktion f, så du kan bestemme F(x). Husk at tilføje en integrationskonstant, k. Nu ved du, at grafen for F skal gå gennem P. Du kan nu bestemme k ved at løse ligningen F(a) = b.
Prøv det...
Dernæst integrerer du din funktion f, så du kan bestemme F(x). Husk at tilføje en integrationskonstant, k. Nu ved du, at grafen for F skal gå gennem P. Du kan nu bestemme k ved at løse ligningen F(a) = b.
Prøv det...
Svar #2
05. november 2007 af eksamenshaj (Slettet)
Okay, tak skal du have, det gav et godt overblik.
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
