Matematik

Differentialkvotient

05. november 2007 af bravery (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave???

Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y = 2x^2, der har hældningskoefficienten 2.

Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af Isomorphician

hint: hvor har parablen en hældningskoefficient på 2?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2007 af mathon

f'(x) = 4x

f'(xo) = 4xo = 2

4xo = 2.....

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2007 af mathon

4xo = 2

xo = 2/4 = (1/2)

yo = f(xo) = f(1/2) = 2(1/2)^2 = 2*(1/4) = (2/4) = (1/2)

tangentligning = ligningen for linjen gennem ((1/2);(1/2)) med hældningskoefficient 2

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

y-(1/2) = 2(x-(1/2))

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.