Matematik
differention
07. november 2007 af
rotata (Slettet)
hej hjlæp tak:) skal afl. i morgen og er på skideren!
hyperblen med ligningen y= 3/ x-1/2 har en tangent i punktet med x-værdien 2
a) bestem ligningen for denne tangent. hyperblen har en tangent mere med samme hældning. b) bestem ligningen for denne tangent.
:)
hyperblen med ligningen y= 3/ x-1/2 har en tangent i punktet med x-værdien 2
a) bestem ligningen for denne tangent. hyperblen har en tangent mere med samme hældning. b) bestem ligningen for denne tangent.
:)
Svar #2
07. november 2007 af mathon
f'(2) = -3/(2-1/2)^2 = -3/((9/4)) = -3*(4/9) = -(4/3)
f(2) = 3/(2-1/2) = 3/(3/2) = 3*(2/3) = 2
tangenten i (2,2):
y-2 = -(4/3)(x-2) eller y = -(4/3)x +(14/3)
nu sætter du
f'(x) = -3/(x-1/2)^2 = -(4/3)
-3/(x-1/2)^2 = -(4/3)
isoler x, som er 1.koordinat i det andet røringspunkt og derfor forskellig fra 2....
f(2) = 3/(2-1/2) = 3/(3/2) = 3*(2/3) = 2
tangenten i (2,2):
y-2 = -(4/3)(x-2) eller y = -(4/3)x +(14/3)
nu sætter du
f'(x) = -3/(x-1/2)^2 = -(4/3)
-3/(x-1/2)^2 = -(4/3)
isoler x, som er 1.koordinat i det andet røringspunkt og derfor forskellig fra 2....
Skriv et svar til: differention
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
