Matematik

differentialligning og integralkurve

07. november 2007 af touchofpink (Slettet)
Der er givet en differentialligning (x+2y)dy/dx=12x-y som jeg laver om til dy/dx=(12x-y)/(x+2y) Jeg har en integralkurve der går igennem punktet P(7,9) her bestemte jeg en ligning til tangenten i punktet som blev: y=3x-12 Nu bliver jeg så bedt om at bestemme de værdier for a , for hvilke Y=ax er løsning til differentialligningen??

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an?

Svar #1
07. november 2007 af touchofpink (Slettet)

Er der slet ik nogen der kan hjælpe? :(

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af peter lind

sæt y = ax, dy/dx = a ind i differentialligningen.

Svar #3
07. november 2007 af touchofpink (Slettet)

Altså a=(12x-y)/(x+2y) ?? Er det svaret? eller??

Skriv et svar til: differentialligning og integralkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.