Matematik
differentialligninger
08. november 2007 af
pox (Slettet)
Hejsa, søger hjælp til følgende opgave
En funktion f(x) er løsning til differentialligningen
dy/dx = -2x * y
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (1,-e)
Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.
En funktion f(x) er løsning til differentialligningen
dy/dx = -2x * y
og grafen for f(x) går gennem punkterne (1,e) og (1,-e)
Bestem et gradtal for den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i de to punkter.
Svar #1
08. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det giver ikke mening, for
 = -2x\,y(x) \quad\quad \longrightarrow \quad\quad y(x) = k\,\exp(-x^2) $)
hvor k er integrationskonstanten. Men grafen for funktionen
=k\,\exp(-x^2) $)
genkender vi jo som ``klokkekurven'' med højden k, og den kan ikke gå gennem både (1,exp(1)) og (1,-exp(1)), eftersom funktionen er surjektiv.
Det giver ikke mening, for
hvor k er integrationskonstanten. Men grafen for funktionen
genkender vi jo som ``klokkekurven'' med højden k, og den kan ikke gå gennem både (1,exp(1)) og (1,-exp(1)), eftersom funktionen er surjektiv.
Skriv et svar til: differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
