Matematik
Hjælp
08. november 2007 af
andersdeluxe (Slettet)
Bestem rødderne i andengradspolynomiet
f(x)=x^2-x-2
, og faktorisér polynomiet.
f(x)=x^2-x-2
, og faktorisér polynomiet.
Svar #1
08. november 2007 af mathon
x^2 + (-1)x + (-2)=0, der sammenlignet med
ax^2 + bx + c = 0 viser
at
a = 1 og 2a = 2 og 4a = 4
b = -1 og b^2 = 1
c = -2 og 4ac = 4(-2) = -8
ax^2 + bx + c = 0 viser
at
a = 1 og 2a = 2 og 4a = 4
b = -1 og b^2 = 1
c = -2 og 4ac = 4(-2) = -8
Svar #3
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)
Faktoriser:
f(x)=x^2-x-2 <=> f(x)=(x-2)(x-1)
Dermed kan du bruge nulreglen til nemt at bestemme rødderne.
f(x)=x^2-x-2 <=> f(x)=(x-2)(x-1)
Dermed kan du bruge nulreglen til nemt at bestemme rødderne.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
