Matematik
halveringskonstant
08. november 2007 af
_rie_ (Slettet)
jeg skal bestemme halveringskonstanten.
den eksponentielt aftagende funktion er givet ved:
f(t)=100*e^-0,2*t
jeg mener, at formlen lyder: T1/2= log(1/2)/log(a)
men hvad er a? og hvis det er e, hvordan regner man den så?
den eksponentielt aftagende funktion er givet ved:
f(t)=100*e^-0,2*t
jeg mener, at formlen lyder: T1/2= log(1/2)/log(a)
men hvad er a? og hvis det er e, hvordan regner man den så?
Svar #1
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)
a=e^-0,2
Men du bruger bare formlen:
t1/2=log(1/2)/k
k=-0,2
Det giver det samme.
Men du bruger bare formlen:
t1/2=log(1/2)/k
k=-0,2
Det giver det samme.
Svar #2
08. november 2007 af dnadan (Slettet)
#1 Idet grundtallet e er indeblandet så falder det naturlige valg på denne formel:
T½=ln(1/2)/ln(a) = ln(1/2)/ln(exp(-k))= ln(1/2)/-k = -ln(2)/-k = ln(2)/k
T½=ln(1/2)/ln(a) = ln(1/2)/ln(exp(-k))= ln(1/2)/-k = -ln(2)/-k = ln(2)/k
Skriv et svar til: halveringskonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
