Matematik
subst. af 4.gradspolynomiom
10. november 2007 af
53 (Slettet)
Hej Hej...
Har et 4.gradspolynomium som ser sådan ud:
x^4+x^2-6=0
jeg vil gerne løse det vha. substitution så jeg sætter x^2=y
<=> y^2+y-6=0
hvordan kan jeg så herfra finde frem til rødderne? skal jeg bare benytte mig af den gode gammeldags løsningsformel for et 2.gradspolynomium?? eller er der noget andet jeg skal gøre??
Har et 4.gradspolynomium som ser sådan ud:
x^4+x^2-6=0
jeg vil gerne løse det vha. substitution så jeg sætter x^2=y
<=> y^2+y-6=0
hvordan kan jeg så herfra finde frem til rødderne? skal jeg bare benytte mig af den gode gammeldags løsningsformel for et 2.gradspolynomium?? eller er der noget andet jeg skal gøre??
Skriv et svar til: subst. af 4.gradspolynomiom
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
