Matematik
Substitution
10. november 2007 af
Angelica18 (Slettet)
Hej. Jeg sidder fast i denne opgave.
integral(x^2/(x^3+1)dx)
Det jeg selv har fundet frem til:
u=x^3+1
du/dx=3x^2 <=> du=3x^2*dx <=> sqrt(du/3)=xdx
Så kan jeg ikke rigtig komme videre. Håber på lidt hjælp, tak.
integral(x^2/(x^3+1)dx)
Det jeg selv har fundet frem til:
u=x^3+1
du/dx=3x^2 <=> du=3x^2*dx <=> sqrt(du/3)=xdx
Så kan jeg ikke rigtig komme videre. Håber på lidt hjælp, tak.
Svar #1
10. november 2007 af dnadan (Slettet)
u=x^3+1, heraf du/dx=3x^2 <=> dx= 1/(3x^2)du, dette indsættes, hvoraf:
S x^2/(u*3x^2) du = S 1/(3u) du
regn selv videre herfra...
S x^2/(u*3x^2) du = S 1/(3u) du
regn selv videre herfra...
Svar #3
10. november 2007 af Angelica18 (Slettet)
Men, Mathon. Hvorfor indsætter du 1/3 pludseligt når du substituerer?
Skriv et svar til: Substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
