Matematik
differentialligninger
11. november 2007 af
lotteha (Slettet)
jeg har en opgave der lyder
funktionen f, hvor f(0)=2 er løsning til differentialligningen
y'=2xe^x
bestem en forskrift for f og skitser grafen.
marker den punktmængde M, der begrænses af y-aksen, linjen med ligningen y=1 og grafen for f. Beregn det eksakte arealet af M.
jeg har fundet forskriften til f ti lat være
f(x)=2(x-1)e^x+4
mit problem ligger i at jeg ikke kan finde M fordi at grafen for f og linjen led ligningen y=1 ikke skær hinanden.
skal jeg så bare sige fra 0 til uendelig, eller ? - for så får jeg ikke en eksakt værdi ..
hjælp, hvordan finder jeg arealet M ?
funktionen f, hvor f(0)=2 er løsning til differentialligningen
y'=2xe^x
bestem en forskrift for f og skitser grafen.
marker den punktmængde M, der begrænses af y-aksen, linjen med ligningen y=1 og grafen for f. Beregn det eksakte arealet af M.
jeg har fundet forskriften til f ti lat være
f(x)=2(x-1)e^x+4
mit problem ligger i at jeg ikke kan finde M fordi at grafen for f og linjen led ligningen y=1 ikke skær hinanden.
skal jeg så bare sige fra 0 til uendelig, eller ? - for så får jeg ikke en eksakt værdi ..
hjælp, hvordan finder jeg arealet M ?
Svar #2
11. november 2007 af lotteha (Slettet)
ja, jeg ved ike om der er fejl i opgaven, men der står y=1 . og det er også det jeg ikke kan for til at passe, for det indkredser jo ikke noget areal :s
Skriv et svar til: differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
