LaTeX

Bibtex - Win og Mac

14. november 2007 af mlodahl (Slettet)
Hej

Vi sidder i en gruppe og arbejder på en rapport som skrives i LaTeX. I den forbindelse udarbejdes der på windows pc´ere en biblioteksfil med data om vores kilder (De bruger TeXnicCenter) - Vi sidder to med mac og bruger TeXShop - vi kan ikke referere til denne bibtex fil, dvs vi kan ikke få de kilder som står i bibtex med i rapporten - den skriver simpelthen ikke en kildeliste til sidst, hvilket medfører at ingen af kildehenvisningerne i rapporten virker på vores mac´s

Vi bruger følgende kode til biblioteksreferencen i rapportfilen (selvfølgeligt uden space mellem backslash og kommandoen):

\ begingroup
\ raggedright

\ bibliography{bibtex/litteratur}
\ endgroup

Selve kilderne i BibTeX er angivet som følger:

@book{trafikteknik,
title = {Vejtrafik: Trafikteknik \& trafikplanlægning},
author = {Harry Lahrmann and Steen Leleur},
year = {1994},
number = {ISBN: 87-502-0772-5},
publisher = {Polyteknisk Forlag}
}



Er der nogle som kan hjælpe os?

Brugbart svar (2)

Svar #1
14. november 2007 af daleif (Slettet)

Hvor er litteratur.bib placeret på det forskellige maskiner?

Svar #2
14. november 2007 af mlodahl (Slettet)

Mappestrukturen er præcis den samme på begge maskiner - den overordnede mapper er synkroniseret via SVN, så der burde ikke være problemer.

rapport filen har stien "rapport/rapport.tex"

litteratur.bib ligger i "rapport/bibtex/litteratur.bib

Spørg endeligt hvis mere info behøves!

Svar #3
14. november 2007 af mlodahl (Slettet)

Så er løsningen kommet!

poster den lige her hvis der er andre der har interesse i det...

Først typesætter man hvor menuen ved siden af knappen står på LaTeX
Derefter typesætter man hvor menuen ved siden af knappen står på BibTeX
Herefter typesættes to gang hvor menuen står på LaTeX

og vupti :-) Det hele spiller

Tak for hjælp!

Brugbart svar (2)

Svar #4
14. november 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Ja, det er det sædvanlige: Kør LaTeX > BibTeX > LaTeX > LaTeX. Anvendes Emacs med AUCTeX, er dette ikke noget man tænker på, da BibTeX automatisk kaldes når man trykker Control-c anden gang. Gad vidst om TeXnicCenter og venner, såsom TeXShop til Mac, kan konfigureres på denne måde?

Brugbart svar (2)

Svar #5
14. november 2007 af daleif (Slettet)

TeXniccenter er i default indstillingen konfigureret til altid at køre bibtex og makeindex hver gang med oversætter. Men det er TeXShop ikke

Skriv et svar til: Bibtex - Win og Mac

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.