Matematik
differention
15. november 2007 af
rotata (Slettet)
vi er to piger der virkelig har brug for hjælp! vi er blondiner!
bestem ved hjælp af f´(x) toppunkterne for følgende parabler:
a)
f(x)= x^2-2x-8
b)
f(x)=-2x^2+4x+1
vi vil meget gerne have mellem regninger med, så vi bedre forstår det:)
bestem ved hjælp af f´(x) toppunkterne for følgende parabler:
a)
f(x)= x^2-2x-8
b)
f(x)=-2x^2+4x+1
vi vil meget gerne have mellem regninger med, så vi bedre forstår det:)
Svar #1
15. november 2007 af mathon
a)
f'(x) = 2x-2
toppunkt:
f'(x) = 0 = f'(x) = 2x-2
2x-2 = 0
x = 1
f(1) = 1^2-2*1-8 = -9
T(1;-9)
samme metode i b)
f'(x) = 2x-2
toppunkt:
f'(x) = 0 = f'(x) = 2x-2
2x-2 = 0
x = 1
f(1) = 1^2-2*1-8 = -9
T(1;-9)
samme metode i b)
Svar #3
14. januar 2010 af weqas (Slettet)
4x+4 = 0
x=-1
f(-1) = -2-x^2+(4*x)+1 = -5
x-aksen = -1
y-aksen = -5
eller hvad?
Skriv et svar til: differention
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
