Matematik
definitionsmængde
15. november 2007 af
bellabella (Slettet)
undersøg følgende funktioner med hendblik på definitionsmængde, monotoniintervaller og ekstrema:
a)
f(x)=x^3-2x^2+5
b)
f(x)=3lnx-2x
a)
f(x)=x^3-2x^2+5
b)
f(x)=3lnx-2x
Svar #1
15. november 2007 af Munck (Slettet)
Tast dem ind på lommeregner, så er monotoniintervaller hurtigt afsløret.
Evt. differentier og sæt lig 0, og find de x'er der opfylder det.
For a) er DM = R da x kan antage alle tal.
For b) er negative tal udelukket, kan ikke huske om man kan tage logaritme til 0.
Evt. differentier og sæt lig 0, og find de x'er der opfylder det.
For a) er DM = R da x kan antage alle tal.
For b) er negative tal udelukket, kan ikke huske om man kan tage logaritme til 0.
Skriv et svar til: definitionsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
