Matematik
integrale
15. november 2007 af
Katrine1912 (Slettet)
Hej!
Jeg skal finde stamfunktionen til (9kvadratrod(x-2)-(kvadrarod(x-2))^3! Hvad gør jeg?
Jeg skal finde stamfunktionen til (9kvadratrod(x-2)-(kvadrarod(x-2))^3! Hvad gør jeg?
Svar #1
15. november 2007 af dnadan (Slettet)
S 9sqrt(x-2) - sqrt(x-2)^3 dx = 9 S sqrt(x-2) dx - S sqrt(x-2)^3 dx
I begge integrale benyttes integration ved substition, hvor t=x-2
I begge integrale benyttes integration ved substition, hvor t=x-2
Svar #2
15. november 2007 af peter lind
Nu er der lidt rod med paranteserne, så jeg er ikke sikker på at jeg har opfattet opgaven rigtig. Under alle omstændigheder brug substitutionen t=x-2. Ellers træk så meget sammen som mulig og foretag opløftningen i 3'potens.
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
