Matematik

differentialligning

15. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)
Hej, jeg skal finde en lineær funktion der er løsning til y'=2y-4x+3

Det der er uvant for mig er at der også er x i ligningen!
Hvordan gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af peter lind

Når det er en lineær løsning, der spørges efter så prøv at sæt y = ax+b og sæt dette ind i differentialligningen.

Svar #2
15. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)

Så hvad vil det sige?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2007 af dnadan (Slettet)

y'=a og y=ax+b

Svar #4
15. november 2007 af Katrine1912 (Slettet)

hmm, forstår det altså ikke

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2007 af peter lind

Hvis du sætter resultatet fra # ind i ligningen får du
a = 2(ax+b) -4x + 3

Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.