Matematik

Hjælp, det haster

15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)
Hej... jeg vil gerne have lidt hjælp til at bestmme nogle differentialkvotienter:


g(x) = x6+x-2 / 2x4+4x-3
• h(x) = (2px + x2) · (x2 - 6x)
• i(x) = 8x+3 / x2+1


Håber deer er nogen der vil hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af kuerten15

For g(x) og for i(x) bruger du differentialkvotienten for en brøk.

For h(x) bruger du differentialkvotienten for et produkt.

Det burde lade sig gøre..

Svar #2
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

jah, jeg ved godt jeg skal anvende formlen

(f/g)` (x) = f`(x)*g(x) - f(x) *g`(x) / (g(x))
Men jeg kan ikke få det til at passe

Svar #3
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

altså til G(x) og i(x)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2007 af kuerten15

Formlen hedder:

(f/g)` (x) = f`(x)*g(x) - f(x) *g`(x) / (g(x))^2

Du har skrevet, at forskriften for g er:

g(x) = x6+x-2 / 2x4+4x-3

mener du ikke:

g(x) = x^6+x-2 / 2x^4+4x-3

Hvis det er den nederste får du:

g'(x)=[(6x^5+1)*(2x^4+4x-3)-(x^6+x-2)*(8x^3+4)]/(2x^4+4x-3)^2

Hvis du vil gøre det lidt pænere, kan du reducere tælleren ved at gange ind i parentserne.

Svar #5
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

åhhr, jeg siger mange mnage tak,og jo det var det jeg mente,,, jer prøver at reducere

Svar #6
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

kan du måske hjælpe med g også ? har bare meget svært ved helt at få det til at passe, :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2007 af kuerten15

Jeg har jo lige hjulpet dig med funktionen for g...

Hvis du mener funktionen for h, får du:

h'(x)=(2*p+2x)*(x^2-6x) + (2px+x^2)*(2x-6)

Her kan du også gøre det lidt pænere ved at reducere.

Svar #8
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

hehe,, tak for den,, nu kna jeg jo tjekke, for den havde jeg selv lavet,, mente i,, da jeg har svært ved dem med det med brøk,, meen mange tak for hjælpen,, det var pænt af dig :)

Svar #9
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

undskyld hvorfor anvener du p i h`(x)

Svar #10
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

sorry, det er mig,, der hvor der står p i formlen jeg har indskrevet skal der stå kvadratrods tegn :/ crab det er min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2007 af kuerten15

For det har du skrevet:

h(x) = (2px + x2) · (x2 - 6x)

Og jeg forstod det heller ikke...

Svar #12
15. november 2007 af miss-diddi (Slettet)

det også mig, der skal stå kvadratroden af w,, det virkelig et lorte sted at skrive det her ind
beklager ulejligheden

Skriv et svar til: Hjælp, det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.