Matematik
er helt tom her
15. november 2007 af
Nilys (Slettet)
: I en retvinklet trekant er den korte katete 1 og trekantens omkreds er 10.
a. Bestem de manglende sidelængder.
a. Bestem de manglende sidelængder.
Svar #1
15. november 2007 af mathon
den længste katete kaldes x og hypotenusen y, hvoraf
1+x+y = 10
y = 9-x
Pythagoras:
y^2 = 1^2 + x^2
(9-x)^2 = 1^2 + x^2
81-18x+x^2 = 1+x^2
81-18x = 1
18x = 80
9x = 40
x = (40/9)
y = 9-x = 9-(40/9) = (81/9) - (40/9) = (41/9)
1+x+y = 10
y = 9-x
Pythagoras:
y^2 = 1^2 + x^2
(9-x)^2 = 1^2 + x^2
81-18x+x^2 = 1+x^2
81-18x = 1
18x = 80
9x = 40
x = (40/9)
y = 9-x = 9-(40/9) = (81/9) - (40/9) = (41/9)
Svar #2
15. november 2007 af Plooki (Slettet)
x = (10 - 1-x)^2 + 1^2 .
Det er hypotenusen.
Så kan du regne på den, og så får du 41/9.
Hvis du så bruger Pythagoras får du 40/9 ...
Det er hypotenusen.
Så kan du regne på den, og så får du 41/9.
Hvis du så bruger Pythagoras får du 40/9 ...
Skriv et svar til: er helt tom her
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
