Matematik
funktion af parabel
16. november 2007 af
Bodholdtt (Slettet)
lidt hjælp ville være dejligt.
jeg har en parabel hvor jeg kender to punkter og toppunktet,men hvordan regner jeg funktionen af parablen ud.
det ene punkt er (-4,0) og det andet er (0,0)
toppunktet er (-2,-1)
er du ikke sød at skrive de formler du bruger?
jeg har en parabel hvor jeg kender to punkter og toppunktet,men hvordan regner jeg funktionen af parablen ud.
det ene punkt er (-4,0) og det andet er (0,0)
toppunktet er (-2,-1)
er du ikke sød at skrive de formler du bruger?
Svar #1
16. november 2007 af mathon
...hvis der refereres
til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423247
og således til mig...
y = ax^2 + bx + c kan såfremt d>=0
faktoriseres til
ax^2 + bx + c = a(x-rod_1)(x-rod_2) = a[x^2-(rod_1+rod_2)x+(rod_1*rod_2)]
til
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423247
og således til mig...
y = ax^2 + bx + c kan såfremt d>=0
faktoriseres til
ax^2 + bx + c = a(x-rod_1)(x-rod_2) = a[x^2-(rod_1+rod_2)x+(rod_1*rod_2)]
Svar #3
16. november 2007 af mathon
hvis d<0 har ax^2 + bx + c = 0 ingen rødder, hvorfor ovennævnte omskrivning så ikke er mulig!!!;-)
Svar #5
16. november 2007 af Bodholdtt (Slettet)
hvordan har du fået b til x? vi har nemlig fået det til 0? :S
Skriv et svar til: funktion af parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
