Dansk
naturalistiske litteraturperiode
17. november 2007 af
anna85 (Slettet)
hej
hvad gør den naturalistiske litteraturperiode ud på,hvis i gider fortælle mig det, ville det være super godt. for er ved at skrive en opgave om det
hvad gør den naturalistiske litteraturperiode ud på,hvis i gider fortælle mig det, ville det være super godt. for er ved at skrive en opgave om det
Svar #1
17. november 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Naturalisme -> Mennesket= dyr underkastet naturens love. Ændret opfattelse opstået pga. udvikling indenfor naturvidenskaben. > Darwin: vi stammer fra aberne, vi er ikke hævet over naturen.
- Naturalistisk skrivestil= mennesket er et stykke natur bestemt af arv og miljø> grundig naturvidenskabelig skrivemetode (ikke meget overladt til læsernes fantasi).
- Mål= at gengive virkeligheden uden forbehold. Seksualitet+ naturlige drifter blev fremtrædende og kendetegnende for den naturalistiske skrivestil.= samfundet (borgerskabet) blev stødet.
- Naturalistiske forfattere Holger Drachmann (1846-1908) og J. P Jacobsen(1847-1885)-. J. Ps ”Marie Grubbe” er et godt ex. på en naturalistisk udviklingsroman: her er individets udvikling i overensstemmelse med naturlige instinkter, modsat dannelsesromanen hvor individet ”indordner” sig og opnår socialstatus. De fleste udviklingsromaner var ”sammenbrudsromaner” hvor individets forventninger ikke svarede til virkeligheden.
- Naturalistisk skrivestil= mennesket er et stykke natur bestemt af arv og miljø> grundig naturvidenskabelig skrivemetode (ikke meget overladt til læsernes fantasi).
- Mål= at gengive virkeligheden uden forbehold. Seksualitet+ naturlige drifter blev fremtrædende og kendetegnende for den naturalistiske skrivestil.= samfundet (borgerskabet) blev stødet.
- Naturalistiske forfattere Holger Drachmann (1846-1908) og J. P Jacobsen(1847-1885)-. J. Ps ”Marie Grubbe” er et godt ex. på en naturalistisk udviklingsroman: her er individets udvikling i overensstemmelse med naturlige instinkter, modsat dannelsesromanen hvor individet ”indordner” sig og opnår socialstatus. De fleste udviklingsromaner var ”sammenbrudsromaner” hvor individets forventninger ikke svarede til virkeligheden.
Skriv et svar til: naturalistiske litteraturperiode
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
