Matematik
Hjælp!
17. november 2007 af
cirkel88 (Slettet)
Har brug for hjælp til følgende opgaver:
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x) = (x+3)*(x+1)^2*(x-1) .
a) Bestem monotoniforholdene for f.
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3x-e^x .
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x) = (x+3)*(x+1)^2*(x-1) .
a) Bestem monotoniforholdene for f.
En anden funktion g er bestemt ved
g(x)=3x-e^x .
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet
P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
Svar #1
17. november 2007 af Sherwood (Slettet)
a) f'(x)=0
b) Kig lidt i forummet. Der er masser af indlæg, hvor det er forklaret, hvordan man finder tangenter og røringspunkter. Så det er lidt spild at skrive ned igen.
b) Kig lidt i forummet. Der er masser af indlæg, hvor det er forklaret, hvordan man finder tangenter og røringspunkter. Så det er lidt spild at skrive ned igen.
Svar #2
17. november 2007 af dnadan (Slettet)
#1
a) det er ikke nok bare at finde f'(x)=0...
men #0, søg under monotoniforhold, så burde du gerne finde en generel måde at finde sådan noget på..
Find først f'(2)
Løs herefterligningen f'(2)=g'(x), hvormed x-værdien er fundet, hvordan findes y-værdien så?
a) det er ikke nok bare at finde f'(x)=0...
men #0, søg under monotoniforhold, så burde du gerne finde en generel måde at finde sådan noget på..
Find først f'(2)
Løs herefterligningen f'(2)=g'(x), hvormed x-værdien er fundet, hvordan findes y-værdien så?
Skriv et svar til: Hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
