Samfundsfag

Lidt politik hjælp -haster ;/

18. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Hii allesammen..
- Ville blot hører, hvis nu min lærer satte nogle citater fra nogle forskellige partier, bl.a. om skat, velfærd, udlændingspolitik, m.m. hvordan ved jeg så, hvilken hører til hvilken, håber på lidt hjælp ville jeg virkelig sætte stor pris, må også meget meget gerne komme med nogle eksempler :o) ..

Og så liige 1 ting, er der nogle som meget kort kunne definere disse begreber:
- Velfærd
- Boligskat
- "Dronningerunden"
- sætter jeg virkelig stor pris på -1000-tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2007 af loke1005 (Slettet)

Velfærd:
Alle "gratis" ydelser fra det offentlige der er til rådighed for danskerne. Såsom sygehuse, pension, bistand, veje, skoler osv.


Boligskat
Boligejere i Danmark betaler 2 former for boligskat: ejendomsværdiskat og ejendomsskat
Ejendomsskatten er baseret på grundens værdi, mens ejendomsværdiskatten er baseret på ejendommens værdi. Begge skatter beregnes ud fra skattemyndighedernes vurdering af ejendommen pr. 1. januar, hvor handelsværdien på grund og bygninger vurderes og værdiansættes.

Dronningerunde:
Kræver at den siddende statsminister går af. Eksempelvis som følge af et mistillidsvotum eller efter tabt folketingsvalg. Det er ikke normal procedure at en statsminister bestemmer sig for dronningerunde før efter valget. Foregår på den måde at hver enkelt partiformand går til dronningen og peger på en person(partiformand) som de ønsker skal lede forhandlingerne om dannelsen af en regering. Herefter udpeger dronningen en person, og eftersom hun peger på den der er flest der har tilkendegivet som deres favorit, bliver denne som regel efterfølgende valgt til statsminister. (Iøvrigt blev dronningerunden indført i 1909, men hed selvfølgelig dengang kongerunde...)

Svar #2
18. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Dronningerunden:
- f.eks. vil det sige, at hvis S, SF, DF, Ø, Y, RV pegede på Anders fogh, ville det så være ham som ville være statsminister og ligeledes hvis, V, Y, SF, DF, RV pegede / valgte Helle, så ville hun være statsminister ? ..

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvis du ikke har set det, har du jo fået en del svar her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=424590

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2007 af loke1005 (Slettet)

Ja til begge dine spørgsmål. Men det er urealistisk at eksempelvis DF og SF vil pege på den samme. Ligeledes vil V aldrig pege på Helle T.

Svar #5
18. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok mange tak, men havde i noget med eksempler på citater fra partier, så jeg fx kunne være 100% på at dette citat hører til Venstre, og fx dette citat hører til Socialdemokraterne ..??

Skriv et svar til: Lidt politik hjælp -haster ;/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.