Matematik
Optimering
18. november 2007 af
bolettez (Slettet)
En æske uden låg foldes ud af et stykke pap. Figuren viser papstykkets mål. Æskens højde er x (cm).
a) Gør rede for, at æskens rumfang R(x), målt i cm^3, er bestemt ved
R(x)=x*(20-2x)*(28-2x),
og gør rede for, at 0<x<10.
b) Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt.
a) Gør rede for, at æskens rumfang R(x), målt i cm^3, er bestemt ved
R(x)=x*(20-2x)*(28-2x),
og gør rede for, at 0<x<10.
b) Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt.
Svar #1
18. november 2007 af dnadan (Slettet)
a) argumentér ud fra din figur(husk der der 5 sider, og ikke 6)
b) løs ligningen R'(x)=0, for herefter at vise, at der er tale om et maksimum...(kig her på fortegnene inden og efter dit extremum)
b) løs ligningen R'(x)=0, for herefter at vise, at der er tale om et maksimum...(kig her på fortegnene inden og efter dit extremum)
Svar #2
18. november 2007 af bolettez (Slettet)
tak.
jeg er ikke sikker på hvordan jeg redegører for at 0 < x < 10?
jeg er ikke sikker på hvordan jeg redegører for at 0 < x < 10?
Svar #3
19. november 2007 af Mestertyv (Slettet)
Prøv at kigge på hvad der sker når x bliver større end 10...
Og at x skal være større end 0, giver jo lidt sig selv, da en længde ikke kan være negativ eller nul.
Og at x skal være større end 0, giver jo lidt sig selv, da en længde ikke kan være negativ eller nul.
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
