Matematik
Hjælp
18. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Hvordan skal jeg gøre dette?
To linjer l og m er givet ved ligningerne
l: y=(3/4)x+(9/2) og m: y=3x+1
Beregn den spidse vinkel mellem l og m.
En cirkel har centrum i punktet C(1,-1) og har linjen l som tangent.
Bestem en ligning for cirklen.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen m
To linjer l og m er givet ved ligningerne
l: y=(3/4)x+(9/2) og m: y=3x+1
Beregn den spidse vinkel mellem l og m.
En cirkel har centrum i punktet C(1,-1) og har linjen l som tangent.
Bestem en ligning for cirklen.
Beregn koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen m
Svar #1
18. november 2007 af mathon
l: y = (3/4)x+(9/2) med retningsvinkel tan(v_l) = 0,75 --> v_l = tan^-1(0,75) = 36,8699°
og
m: y = 3x+1 med retningsvinkel tan(v_m) = 3 --> v_m = tan^-1(3) = 71,5651°
den spidse vinkel mellem l og m: (71,5651°-36,8699°) = 34,6952°
l: y =(3/4)x+(9/2) eller
3x-4y+18=0
dist(l,P(x,y) = |3x-4y+18|/sqr(3^2+(-4)^2) = |3x-4y+18|/5
r(adius) = dist(l,C(1,-1) = |3*1-4*-1)+18|/5 = .......
og
m: y = 3x+1 med retningsvinkel tan(v_m) = 3 --> v_m = tan^-1(3) = 71,5651°
den spidse vinkel mellem l og m: (71,5651°-36,8699°) = 34,6952°
l: y =(3/4)x+(9/2) eller
3x-4y+18=0
dist(l,P(x,y) = |3x-4y+18|/sqr(3^2+(-4)^2) = |3x-4y+18|/5
r(adius) = dist(l,C(1,-1) = |3*1-4*-1)+18|/5 = .......
Svar #2
18. november 2007 af peter lind
Find retnigsvektorer a og b for linierne. Skalarproduktet
a*b = |a||b|cos(v).
Du kan finde radius for cirklen som afstanden mellem centrum og linien l. Derefter er det blot at bruge den generelle form for cirklens linig.
Du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendt, hvor den ene ligning er ligning for m og den anden er cirklens ligning.
a*b = |a||b|cos(v).
Du kan finde radius for cirklen som afstanden mellem centrum og linien l. Derefter er det blot at bruge den generelle form for cirklens linig.
Du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendt, hvor den ene ligning er ligning for m og den anden er cirklens ligning.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
