Matematik
integralregning
20. november 2007 af
Drejet (Slettet)
Hej sidder med en opgave (3023 - i eksamensopgaver i matematik 1-årigt a niveau)
Bestem tallet a således at
Int. fra 3 til 9 af ?(v(X) + (a/v(X))) dk = 12
Håber i kan hjælpe
Bestem tallet a således at
Int. fra 3 til 9 af ?(v(X) + (a/v(X))) dk = 12
Håber i kan hjælpe
Svar #2
20. november 2007 af Munck (Slettet)
du kan dele den op, så du har integralet af kv.rod(x) + integralet af a/kv.rod(x) = 12.
så kan du skrive om, så du sætter a udenfor integraltegnet i det andet led, så du har 1/kv.rod(x). dette kan skrives om til x^-0,5 (da 1/x = x^-1, men da det er kv.rod(x) bliver det x^-0,5).
så er det ellers bare at gå i gang med at integrere.
når du har fundet stamfunktionen sætter du 9 og 3 ind og sætter det hele lig med 12, også finder du a ved at isolere a.
så kan du skrive om, så du sætter a udenfor integraltegnet i det andet led, så du har 1/kv.rod(x). dette kan skrives om til x^-0,5 (da 1/x = x^-1, men da det er kv.rod(x) bliver det x^-0,5).
så er det ellers bare at gå i gang med at integrere.
når du har fundet stamfunktionen sætter du 9 og 3 ind og sætter det hele lig med 12, også finder du a ved at isolere a.
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
