Matematik
Substitution
21. november 2007 af
Angelica18 (Slettet)
Hey alle..
Sidder fast i denne opgave, håber på lidt hjælp.
integral((3x+3)/(x^2+2x+2))
Jeg har sat u til at være:
u = x^2+2x+2
du/dx=2x+2 <=> du=(2x+2)dx
Så kan jeg simpelthen ikke komme videre..
På forhånd tak for hjælpen.
Sidder fast i denne opgave, håber på lidt hjælp.
integral((3x+3)/(x^2+2x+2))
Jeg har sat u til at være:
u = x^2+2x+2
du/dx=2x+2 <=> du=(2x+2)dx
Så kan jeg simpelthen ikke komme videre..
På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Du skal bruge dx = du/2x+2 = du/2(x+1). Tælleren i brøken i integralet kan også skrives 3(x+1), så efter substitutionen bliver integralet 1,5*S 1/u du. S betyder integraltegn
Skriv et svar til: Substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
