Matematik
Førstekoordinat til røringspunkt for tanget
21. november 2007 af
nightvisionz (Slettet)
Jeg har en forskrift som hedder f(x)=2 * 3^x + 5
Så lyder opgaven:
Grafen for f har en tanget, hvis hældningskoefficient er 4. Bestem førstekoordinat til røringspunktet for denne tangent.
Jeg er kørt død i denne opgave :) Kan nogen hjælpe?
Så lyder opgaven:
Grafen for f har en tanget, hvis hældningskoefficient er 4. Bestem førstekoordinat til røringspunktet for denne tangent.
Jeg er kørt død i denne opgave :) Kan nogen hjælpe?
Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)
Hældningen på tangenten er f'(x) i det pågældende punkt. Du skal finde f' og så sætte den lig 4. Så får du en ligning, hvor du skal isolere x, og det er så svaret på opgaven
Svar #2
21. november 2007 af mathon
f'(x) = 2*ln(3^)*3^x
f'(xo) = 2*ln(3)*3^xo = 4
2*ln(3)*3^xo = 4 hvoraf du beregner xo...
f'(xo) = 2*ln(3)*3^xo = 4
2*ln(3)*3^xo = 4 hvoraf du beregner xo...
Svar #3
21. november 2007 af nightvisionz (Slettet)
dy/dx = 2 * ln(3) * 3^x
Så det jeg skal gøre nu, er at sige:
2 * ln(3) * 3^x = 4?
Så bliver x=0,5453.. Dejligt! Super :)
Så det jeg skal gøre nu, er at sige:
2 * ln(3) * 3^x = 4?
Så bliver x=0,5453.. Dejligt! Super :)
Skriv et svar til: Førstekoordinat til røringspunkt for tanget
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
