Matematik
Hjæl
22. november 2007 af
Imanb (Slettet)
Jeg har fået stillet en matematikopgave. Den lyder sådan:
Vis at ligningen X^2+kx-8x-4k+15 = 0 for enhver værdi af k hat to forskellige rødder..
forstår ikke helt opgaven ... er der nogen, der ka uddybe det og skære det ud i pap for mig..
mange tak
Har prøvet at løse den
x^2+kx-8x-4k+15 = 0
x^2+(k-8)x+(15-4k) = 0
d = b^2 - 4ac = (k-8)^2 - 4*1*(15-4k) = k^2-16k+64 - 60+16k = k^2+4
d = k^2+4>0
Kan ikke finde ud af hvad jeg så skal gøre. Er der nogen der kan hjælpe. Mange tak
Jeg har fået stillet en matematikopgave. Den lyder sådan:
Vis at ligningen X^2+kx-8x-4k+15 = 0 for enhver værdi af k hat to forskellige rødder..
forstår ikke helt opgaven ... er der nogen, der ka uddybe det og skære det ud i pap for mig..
mange tak
Har prøvet at løse den
x^2+kx-8x-4k+15 = 0
x^2+(k-8)x+(15-4k) = 0
d = b^2 - 4ac = (k-8)^2 - 4*1*(15-4k) = k^2-16k+64 - 60+16k = k^2+4
d = k^2+4>0
Kan ikke finde ud af hvad jeg så skal gøre. Er der nogen der kan hjælpe. Mange tak
Svar #1
22. november 2007 af ABreine (Slettet)
ved at vise, at d aldrig bliver 0 eller mindre, har du allerede bevist det ønskede(et tal i anden kan aldrig blive negativt), for når d er større end 0, er der 2 rødder.. så bare rolig, du har selv løst opgave;)
Skriv et svar til: Hjæl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
