Matematik

hjælp plizzz

23. november 2007 af camilie2 (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med at finde højden på denne opgave..


opgaven lyder sådan her


en genua er et forsejl til en sejlbåd. På den viste båd har genuaen form som en trekant. Arealet af genuaen 9,3m2 . Nogle af genuaens mål fremgår af figuren.

ABC

Figuren viser
BC er Grundlinje = 6,4 m
AC= vinkel 60 Grader

så skal jeg finde højden hvor stregen går fra A til D som er mellem BC dvs til grundlinjen.

håber nogen kan hjælpe mig meget



Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2007 af mathon

til andre hjælpere
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=428315

Svar #2
23. november 2007 af camilie2 (Slettet)

Mathon.. jeg er forstår ikke helt hvad T er.. da du har skrevet det.. nu har jeg prøvet at sætte hele opgaven ind så jeg får en ordentlig forklaring..

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2007 af dnadan (Slettet)

T = arealet

Svar #4
23. november 2007 af camilie2 (Slettet)

T = (1/2)*h_a*a = (1/2)*h_b*b = (1/2)*h_c*c

nogen der kan forklar mig det ordentlig.. da jeg stadig er ny her inde.. og ved ikke rigtigt hvordan man bruger de tegn eller hvad de betyder..

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2007 af DeciMat (Slettet)

Du skriver i dit spørgsmål at "stregen går fra A til D som er mellem BC dvs til grundlinjen" hvilket ikke er et korrekt formulering.
Hvis du mener at linjen går gennem midtpunktet på grundlinjen, så er opg. ikke så svær at løse.

Under alle omstændigheder har du en retvinklet trekant på den ene side hvor den ene vinkel er 60 (er oplyst) og den anden er 90, hvilket betyder at du har en 30-60-90 trekant. Nu har du flere muligheder. Find tredje side ved hjælp af sinusrelationen eller bruger du areal formlen eller Herons formel til at finde højden.

Herons formel = a+b+c =s
kvrod s*(s-a)(s-b)(s-c) = T

Derefter bruger du formlen i mathons link.

Skriv et svar til: hjælp plizzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.