Matematik
Dyreracer
24. november 2007 af
ZAII (Slettet)
Nedenstende tabel viser sammenhørende værdier af den gennemsnitlige masse M, målt i kg, og det gennemsnitlige hvilestofskifte B, m¨ålt i watt, for en række dyreracer.
I en model kan sammenhængen mellem hvilestofskifte B og massen M, med god tilnærmelse beskrives ved B=k*M^r
a) Benyt tabellens data til at bestemme k og r.
b) Benyt denne sammenhæng til at bestemme massen for en dyreart med et hvilestofskifte p 100 watt.
I en model kan sammenhængen mellem hvilestofskifte B og massen M, med god tilnærmelse beskrives ved B=k*M^r
a) Benyt tabellens data til at bestemme k og r.
b) Benyt denne sammenhæng til at bestemme massen for en dyreart med et hvilestofskifte p 100 watt.
Svar #2
24. november 2007 af mathon
B=k*M^r
B2=k*M2^r
B1=k*M1^r
(B2/B1) = M2^r/M1^r = (M2/M1)^r
ln(B2/B1) = ln((M2/M1)^r) = ln(M2/M1)*r
r = ln(B2/B1)/ln(M2/M1) = log(B2/B1)/log(M2/M1) =
(log(B2)-log(B1))/(log(M2)-log(M1))
k beregnes af
k = B1/M1^r = B2/M2^r
B2=k*M2^r
B1=k*M1^r
(B2/B1) = M2^r/M1^r = (M2/M1)^r
ln(B2/B1) = ln((M2/M1)^r) = ln(M2/M1)*r
r = ln(B2/B1)/ln(M2/M1) = log(B2/B1)/log(M2/M1) =
(log(B2)-log(B1))/(log(M2)-log(M1))
k beregnes af
k = B1/M1^r = B2/M2^r
Svar #3
24. november 2007 af ZAII (Slettet)
Eftersom at det er en Quart regression så kan man umiddelbart ikke lave 2 ligninger med to ubekendte fordi det er en 4. grads polynom :s
Skriv et svar til: Dyreracer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
