Matematik

funktionstilvækst

25. november 2007 af tdb (Slettet)
Hvordan udregner man delta y når f(x)= (2-x)/x og x0 =3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2007 af mathon

y = f(x) = (2/x)-1

delta_y = y-yo

delta_y = y-yo = (2/x-1)-(2/xo-1) = (2/x-1)-(2/3-1) = (2/x)-1-(2/3)+1 =

(2/x)-(2/3)

Svar #2
25. november 2007 af tdb (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan y = f(x) = (2/x)-1 kommer?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2007 af mathon

(2-x)/x = (2/x)-(x/x) = (2/x)-1

Svar #4
25. november 2007 af tdb (Slettet)

men hvor bliver h så af?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2007 af mathon

f(xo+h)-f(xo) = (2/(xo+h)-1) - ((2/xo)-1) = (2/(xo+h))-1 - (2/xo) + 1 =

(2/(xo+h)) - (2/xo) = (2xo-2(xo+h))/(xo(xo+h)) = (2xo-2xo-2h)/(xo(xo+h)) =

-2h/(xo(xo+h))

med xo = 3

-2h/(3(3+h))

Skriv et svar til: funktionstilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.