Matematik
Lektie til imorgen
25. november 2007 af
Lekroya (Slettet)
hej jeg har prøvet at følge både bogens eksempel og wikidias om tredjegradsligninger så jeg vil spørge jer om i ikke lige kan hjælpe mig og evt. give mig ligningen til at løse en tredjegradsligning. ligesom denne som er til andengradsligning: (-b +- sqr(D)) / 2a.
hvad er den så til tredjegradsligningen og hvad få i som resultet her 7x^2-28x=0 ?? tak på forhånd
hvad er den så til tredjegradsligningen og hvad få i som resultet her 7x^2-28x=0 ?? tak på forhånd
Svar #2
25. november 2007 af Nedergaard999 (Slettet)
Kan du ikk bar sætte 7x uden for parentes og så regne den som en andengrads?
Svar #5
25. november 2007 af Lekroya (Slettet)
du mener vel 7x(x^2-4)=0. og nej det vil jeg ikke tro for min lærer sagde at vi skulle bruge tredjegradsligning og den gad hun ikke fortælle hvordan man bruge. vi skulle nemlig selv finde ud af det.....
Svar #6
25. november 2007 af dnadan (Slettet)
7x^3-28x=0, som skrevet i #2, så sæt 7x udenfor parentes og benyt nulreglen. dvs.
7x^3-28x=0 <=> 7x(x^2-4)=0 hvoraf 7x=0 eller x^2-28=0 prøv selv at regne videre herfra.
7x^3-28x=0 <=> 7x(x^2-4)=0 hvoraf 7x=0 eller x^2-28=0 prøv selv at regne videre herfra.
Skriv et svar til: Lektie til imorgen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
