Matematik
Tangenter
25. november 2007 af
KristofferFage (Slettet)
Har lavet noget af opg. og fra den har jeg:
Funktion 1: (1/5)x^5+x^4+(2/3)x^3-2x^2-3x.
Tangenten af den i punktet x = -2 er:
-3x-3,733333..
Så er opg:
En anden funktion g er bestemt ved:
g(x) = 3x -e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunkt t.
Synes den er lidt svær, at forstå, men jeg forstår det som, at man skal finde den tangent af g, som er parallel med f's tangent i punktet (-2,f(-2)), og derefter finde ud af hvor g's tangent rører grafen g.
Nogen, der har en idé om hvordan jeg finder ud af hvordan g's tangent ser ud? Den som er parallel.. Har prøvet at skrive:
g(x0) + g'(x0)(x-x0) = -3x, for at finde den værdi af x0 som gav tangenten -3x.. Men synes ikke at virke? Nogen der har nogle gode idéer? :P
Funktion 1: (1/5)x^5+x^4+(2/3)x^3-2x^2-3x.
Tangenten af den i punktet x = -2 er:
-3x-3,733333..
Så er opg:
En anden funktion g er bestemt ved:
g(x) = 3x -e^x
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunkt t.
Synes den er lidt svær, at forstå, men jeg forstår det som, at man skal finde den tangent af g, som er parallel med f's tangent i punktet (-2,f(-2)), og derefter finde ud af hvor g's tangent rører grafen g.
Nogen, der har en idé om hvordan jeg finder ud af hvordan g's tangent ser ud? Den som er parallel.. Har prøvet at skrive:
g(x0) + g'(x0)(x-x0) = -3x, for at finde den værdi af x0 som gav tangenten -3x.. Men synes ikke at virke? Nogen der har nogle gode idéer? :P
Svar #2
25. november 2007 af peter lind
Du skal løse ligningen g'(x) = f'(-2) for at finde i hvilket punkt tangenten rører grafen for g
Svar #3
26. november 2007 af KristofferFage (Slettet)
For at finde det punkt kan jeg vel bare sætte g(x) = tangenten af f i x=-2.. Eller?
Kan jeg ikke få lidt mere forklaring.. I Studieportalens ånd..
Kan jeg ikke få lidt mere forklaring.. I Studieportalens ånd..
Skriv et svar til: Tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
