Matematik

Stamfunktion

26. november 2007 af DGS81 (Slettet)
Hejsa, jeg tror jeg har regnet dette rigtigt ud, men vil lige høre jer om i kan se nogen fejl.

Opgave: f(x)2x-3

a: bestem stamfunktion til f

x^2-3x+k

b: bestem den stamfunktion til F hvor førsteaksen er tangent til grafen for F

F'(x)=0 hvor F'(X)=f(x)

0=2x-3 <=> 2/3

F(x) x^2-3x+(2/3)

er det rigtigt ?

Mvh
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af mathon

2x-3 = 0

2x = 3

x = (3/2) = 1.5, hvorfor

F(x) = x^2-3x+1.5

Svar #2
26. november 2007 af DGS81 (Slettet)

det er satme godt jeg har jer til at fange mine fejl.

mange tak for rettelsen!

Mvh
Morten

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af mathon

...hvis x-aksen skal være tangent, skal 2x-3=0 - som er gennemdiskuteret - men røringspunktet skal have koordinatsættet (1.5;0)

hvoraf

F((1,5) = 0 = 1,5^2-3*1,5+k

1,5^2-3*1,5+k = 0

2,25-4,5+k = 0

k = 4,5-2,25 = 2,25

F(x) = x^2-3x+2,25

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.