Matematik
HJÆLP - haster
26. november 2007 af
hårnålen (Slettet)
Trekant ABC har vinkelspidserne A(-2,1) , B(3,5) og
C(5,-1).
a) bestem en normalvektor for hver af de linier, siderne ligger på, og opskriv en ligning for hver af linierne.
b) beregn afstanden fra punktet B til siden AC
C(5,-1).
a) bestem en normalvektor for hver af de linier, siderne ligger på, og opskriv en ligning for hver af linierne.
b) beregn afstanden fra punktet B til siden AC
Svar #1
26. november 2007 af DeciMat (Slettet)
Afstanden findes ved hjælp af afstandsformlen:
AC= kvrod(x2-x1)^2 + (y2-y1)^2
for AC= kvrod (5-3)^2 + (-1-5)^2
AC= kvrod 4+36 = kvrod40
Ligningen for en linje l gennem P0(x0,y0), med normalvektor skrives
a:(x-x0)+b*(y-y0)=0
God arbejdslyst.
AC= kvrod(x2-x1)^2 + (y2-y1)^2
for AC= kvrod (5-3)^2 + (-1-5)^2
AC= kvrod 4+36 = kvrod40
Ligningen for en linje l gennem P0(x0,y0), med normalvektor skrives
a:(x-x0)+b*(y-y0)=0
God arbejdslyst.
Skriv et svar til: HJÆLP - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
