Matematik
Ligningssystem med 2x2ubekendte
27. november 2007 af
Økonomistud (Slettet)
Hej:)
Jeg har problemer med denne opgave:
To ligninger:
24,09x + 11,66y = -58,45
og
12,38x + 10,56y = 311,3
Man skal så finde x og y
Jeg ved ikke hvordan man løser 2 ligninger med 2 ubekendte i dette tilfælde. Så det var der jeg håbede i kunne hjælpe:)
Mvh Kristian
Jeg har problemer med denne opgave:
To ligninger:
24,09x + 11,66y = -58,45
og
12,38x + 10,56y = 311,3
Man skal så finde x og y
Jeg ved ikke hvordan man løser 2 ligninger med 2 ubekendte i dette tilfælde. Så det var der jeg håbede i kunne hjælpe:)
Mvh Kristian
Svar #3
27. november 2007 af Økonomistud (Slettet)
hmm.. Tak for svaret:) , men den har vi ikke lært, så tror ikke min lærer vil være glad for at jeg bruger den.. Man skulle vist kunne sætte dem = med hinanden eller sådan noget:)
mvh Kristian
mvh Kristian
Svar #4
27. november 2007 af SLoMat (Slettet)
Isoler f.eks. x i den første og erstat x i den anden med det du lige har fundet, hvorefter du så kan isolere y, og beregne denne. Når du har y, kan du sætte værdien af den ind i den første ligning, og isolere og beregne x.
Held og lykke.
Simon
Held og lykke.
Simon
Svar #5
27. november 2007 af bboblzs (Slettet)
et eksempel på #4
2x+2y=15
4x-y=3
4x-y=3 <=> y=4x-3
hvilket indsættes i første ligning så den kommer til at hedde
2x+2(4x-3)=15 <=> 10x-6=15 <=> 10x=21 <=> x=21/10
Indsætter nu denne x-værdi i en ligning og finder y.
4(21/10)-y=3 <=> y=84/10-3 <=> y=54/10=27/5
2x+2y=15
4x-y=3
4x-y=3 <=> y=4x-3
hvilket indsættes i første ligning så den kommer til at hedde
2x+2(4x-3)=15 <=> 10x-6=15 <=> 10x=21 <=> x=21/10
Indsætter nu denne x-værdi i en ligning og finder y.
4(21/10)-y=3 <=> y=84/10-3 <=> y=54/10=27/5
Skriv et svar til: Ligningssystem med 2x2ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
