Matematik

Differentialkvotient

28. november 2007 af aprondiee (Slettet)
Hvordan finder jeg differentialkvotienten for følgende funktion?

f(x) = (1/x^2)+1

Svar #1
28. november 2007 af aprondiee (Slettet)

det haster lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2007 af mathon

f'(x) = -1/(x^2)^2*(x^2)' = -(1/x^4)*(2x) = -2/x^3

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2007 af mathon

...alternativt

f'(x) = (1/x^2)' + 0

f'(x) = ((1)'*x^2-1*(x^2)')/(x^2)^2

f'(x) = (0*x^2-1*2x)/x^4

f'(x) = -(2x)/x^4 = -2/x^3

Svar #4
28. november 2007 af aprondiee (Slettet)

Mange tak.. det var lige det jeg manglede..

Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.