Matematik

ekspon

29. november 2007 af Aichen (Slettet)
opgaven handler om et radioaktiv stof der bliver omdannet til et andet stof og den aftager ekspontionelt som en funktion af tiden hvor halveringstiden er 15 timer. samtidig er der et præparat med 3 mikrogram

a)der bliver efterfølgende spurgt hvor meget der er tilbage af det efter 12timer radioaktivistof.
og så bliver der sprugt hvor langtid der tager for 0.5mikrogram tilbage

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2007 af peter lind

Formlen for mængden af radioaktivt stof er m = m0e^(-kt). Her er m massen til tiden t, m0 er massen til tiden 0 og k er en konstant, du må finde ud fra oplysningen om at halveringstiden er 15 timer. for t= 15 er m = ½m0.

Svar #2
29. november 2007 af Aichen (Slettet)

hvilken formel er dette jeg forstår den ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2007 af mathon

m = mo*a^t

a kan beregnes af

a = (1/2)^(1/T½), hvoraf

a = (1/2)^(1/15)

m = 3*0,5^(t/15)


a)
m = 3*0,5^(12/15)=......

0,5^(t/15) = m/3

(t/15)*ln(0,5) = ln(m/3)

t/15 = ln(m/3)/ln(0,5)

t = 15*ln(m/3)/ln(0,5)

t = 15*ln(0,5/3)/ln(0,5) =.......

Skriv et svar til: ekspon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.