Matematik

Integralregning

01. december 2007 af abn (Slettet)
Hej

Jeg er meget usikker hvad angår ovenstående emne, hvorfor jeg godt kunne tænke mig evt. at blive tjekket.

På forhånd tak.

Er tale om 4 opgaver.

f(x)=2x+5
får jeg til x^2+5x+c

f(x)=5x-4e^x
får jeg til 2,5x^2-4e^x+c

f(x)=3xe^x
får jeg til 2xe^x-2e^x ved brug af partiel integration

f(x)=(3x-3)^2
får jeg til (1/3)(3x-3)^2+c ved brug af integration ved substituion.

Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2007 af ibibib (Slettet)

De 2 første er korrekte.
De 2 sidste er forkerte.
Nr. 3) Du blander vist 2 og 3 sammen.
Nr. 4) Du har glemt en faktor ½.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2007 af mathon

3)

S 3xe^xdx

1) integrer e^x og lad 3x urørt

2) minus integralet af den fundne stamfunktion til e^x gange (3x)'

3) integrer in sidste gang.......

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2007 af mathon

4)

sæt u = 3x-3 og dermed 3dx=du

S(3x-3)^2dx = (1/3)S(3x-3)^2(3dx)......

Svar #4
02. december 2007 af abn (Slettet)

Får nu 3) til 3xe^x-3e^x. Som I nævnte har jeg fået erstattet 3 med 2. Går ud fra den er rigtig nu.

4)
Må indrømme jeg ikke er med her. Går ud fra S betyder integrale tegn.

f(x)=(3x-3)^2
t=g(x)=3x-3
dt/dx=g'(x)=3
dt=3dx
dx=dt/3

S t^2 * (dt/3)
(1/3) S t^2 * dt Rykker konstanten ud
(1/3)*(1/3)t^3 + c Integrere t^2 til (1/3)t^3
(1/9)(3x-3)^3 + c

Er kommet frem til noget andet nu. Passer det ikke?

Rigtig god weekend
Mvh
Andreas

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af mathon

...SÅDAN!!!;-)

Svar #6
02. december 2007 af abn (Slettet)

Puha, sådanne øjeblikker er skønne. Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.